Osmý koncert - podruhé klub HÁJEK (25.09.1999)


Poslední zářijovou sobotu se konal již druhý koncert pop-rockové skupiny Pampelišky v pražském klubu Hájek. Koncert začal okolo osmé hodiny. Tentokrát výjimečně hrála jiná předkapela, myslím, že se jmenovali DX. Nevím co to bylo přesně za styl hudby, ale hráli opravdu výborně.

Po kratší pauze se konečně objevili na pódiu Pampelišky. Letáky týkající se koncertu hlásali novou image a nového zpěváka. Nevím jestli ta nová image znamenala nový činel u Liquidových Kačenek, které měly opravdu dobrý zvuk a nebo Gonzova nová kytara, která nevydržela celý koncert, protože asi v půlce koncertu praskla struna, ale i bez ní hrál na vypůjčenou kytaru opravdu dobře, nejen on, ale i druhý kytarista. Hráli opravdu s chutí a elánem. Sem tam vypadla basovka, M.A.D. prostě asi chvílemi nestíhal tancovat a hrát dohromady. Nesmím zapomenout na bubeníka a jeho kačenky. Liquidovi to občas neznatelně ujelo, ale jinak nebubnoval špatně. Musím uznat, že zpěvák zpíval dobře, ba dá se říct skvěle, ale prostě některé písničky mi k jeho hlasu nesednou. Naopak ale jeho vystupování všeobecně je výborné, nemlčí v pauzách mezi písničkami a myslím, že se až na pár maličkostí nedá vytknout nic ani zpěvu. I když by ty pauzy mezi některými písničkami měly být delší. Musím pochválit skvělou a nepřehlédnutelnou image Jethra a M.A.D., s těmi parukami jim to opravdu seklo.

V repertoáru Pampelišek mi chybělo pár písniček, které nevím z jakého důvodu vyřadili.

Sál byl nacpán k prasknutí, lidé různě postávali u zdi nebo si poposedávali na zemi, protože byl nedostatek židlí. Myslím, že na koncert takovýchto kapel se klub jako je Hájek moc nehodí.

Koncert byl opět příliš krátký, zhruba padesát minut, což je dost pod průměrem. Koncert by měl být minimálně hodinu a půl dlouhý, pokud chtějí Pampelišky hrát jako hlavní kapela večera.

Jinak byla kapela celkem sehraná.


Hodnocení: 8,5/10 - myslím, že zas tak špatný to nebylo, celková atmosféra byla skvělá, i když se nepodařilo dostatečně rozehřát obecenstvo. Koncert se mi jinak moc líbil.